این هنر در سنندج ابتدا با وسایل ساده

1 مهر 1399

این هنر در سنندج ابتدا با وسایل ساده وابتدایی ودر عین حال زیبا انجام شده است وحتی در آن زمان هنرمندان نازك كار میز كار نداشته اند وروی زمین می نشسته وكار انجام می داده اند تا اینكه در سال 1342 اولین میز كار توسط استاد عبدالحمید نعمتیان نوه استاد مرحوم نعمت الله به شهر سنندج آورده شده است و از آن زمان به بعد كم كم ابزارها وامكانات بیشتر شده واز مشكلات كاری آنها كم كم كاسته شده است.

 

این هنر در حال حاضر جنبه بازاری پیدا كرده و اكثر صنعتگران به ساختن تخت نرد مشغولند وچون صنعتگران منبع درآمدی بجز اینكار ندارند و نیز مواد و مصالح مصرفی نیز بسیار گران و نایاب است،به همین دلیل وقت ساختن دیگر محصولات را ندارند و كسی به ساختن سایر محصولات هنری نمی پردازد كه از لحاظ مالی تامین باشد.

 

صنایع دستی کردستان تخته نرد, هنرهای سنتی

صنایع دستی سنندج تخته نرد

 

در حال حاضر منبت و معرق نیز با هنر نازك كاری آمیخته همراه شده است و در اكثر كارها گوشه ای از منبت و معرق دیده می شود و دلیل آن سفارش خریداران محصولات می باشد. اما خوشبختانه هنرمندان قدیمی و اصیل نازك كار همان روش قبلی را ادامه داده و كارهای بسیار زیبا و با ارزش انجام می دهند و بیشتر از گره چوب مخصوصا گردو و سنجد و كیكم استفاده می كنند. انواع محصولات نازك كاری هنر نازك كاری چوب در نقاط مختلف ایران بخصوص در شهر هایی چون سنندج وارومیه رواج بیشتری دارد.

 

 

محصولات تهیه شده توسط نازك‌كاران سنندجی اشیایی چون: تخته نرد، عصا، كیف زنانه،رحل قرآن،میز شطرنج،قلمدان،قاب عكس،جعبه جواهرات،جا سیگاری،جعبه توالت، رویه میز، وسایل زینتی مثل گردنبندهای ظریف، انگشتر وغیره... لازم به توضیح است كه تخت نرد های تولید شده در سنندج از كیفیت بالا و بسیار متنوعی برخوردار است و در حال حاضر بیشترین میزان تولید كارگاهی را به خود اختصاص داده است. 

 

صنایع دستی کردستان تخته نرد, هنرهای سنتی

صنایع دستی کردستان

 

 

صنایع دستی کردستان تخته نرد, هنرهای سنتی

 

منبع:negahmedia.ir

 
 

ارسال دیدگاه

خطا ...
آدرس ایمیل وارد شده نامعتبر است.
متوجه شدم